Ceafa de porc inabusita

de lia maria in Porc, 9 Aug 2010 | 11593 vizualizari

 

Va invit la o friptura foarte aromata si gustoasa...

 

INGREDIENTE

  • 1kg ceafa de porc
  • 7 catei usturoi
  • 1 cepa mare
  • 150ml bulion
  • 250ml bere
  • 50ml palinca(se poate si fara)
  • 50ml ulei
  • 4-5 fire cimbru proaspat
  • 3-4 fire busuioc proaspat
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita mustar
  • ½ lingurita vegeta
  • Un varf de cutit boia dulce
  • Sare
  • Piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc inabusita:

Portionam carnea in felii de aprox. 1-1,5cm grosime. Curatam ceapa si usturoiul si le tocam marunt. Intr-o tigaie mai incapatoare, punem uleiul la incins. Adaugam ceapa si usturoiul, calim 2’ si adaugam bucatile de carne. Le lasam cam 5’ apoi le intoarcem pe cealalta parte si dupa inca 5’, adaugam berea, palinca si sosul de rosii. Punem toate condimentele de mai sus, asezonam , acoperim tigaia si o lasam sa fiarba la foc mic. Daca nu aveti capac la tigaie, puteti acoperi cu o folie de aluminiu.

Dupa 45’, intoarcem bucatile de carne si mai lasam pe foc, inca 15’ timp in care va scadea si sosul. Astfel obtinem o carne foarte frageda si aromata, pe care eu am servit-o impreuna cu cartofi copti la tava si castraveciori acri.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

ceafa de porc

2

busuioc

3

cimbru

4

oregano

5

bere

6

palinca

7

bulion

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc inabusita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

lia maria 1

10.08.2010, 10:36

mena29te rog ia loc la masaimediat vine si portia ta

rivka 1

10.08.2010, 11:09

cred ca e foarte gustoasa! arata in orice caz foaaaarte bine!

Corinuta 1

11.08.2010, 00:37

Lia, numai bunatati ne faci! 5 furcu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc in saramura de bere